Erwin van Ligten

Zondag 8 maart - Loodscafé - 17 uur - Deuren 16.30 uur
Toegang Gratis (Vrije Gift)

 

Erwin van Ligten is een gepassioneerde muzikant, die zijn inspiratie haalt bij artiesten als Jimi Hendrix, Jeff Beck, Santana, ... . Daarnaast heeft hij een groot repertoire met eigen composities, waarin hij zijn roots uit Java en zijn gevoel voor muziek op aanstekelijke wijze laat samenkomen in stevige songs en ballads. Zijn vloeiende gitaar speelstijl geven kleinkunstenaars in het theater, als o.a. Mathilde Santing en Micheline van Hautem, de basis die zij nodig hebben om hun songs en chansons zo gloedvol uit te voeren.
Meer info

Ben Miller Band
Maandag 23 maart - Loodscafé - 20 uur

De Ben Miller Band heeft sinds zijn ontstaan in Joplin, Missouri, een vijftiental jaar geleden een stevige live-reputatie opgebouwd in de VS maar ook internationaal. De band brengt, wat zijzelf 'Ozark Stomp' noemen, een combinatie van Delta Blues, Appalachian Mountain Music, en vroege country. Voeg daarbij een flinke dosis rauwe energie en een ongewoon instrumentarium ...

Meer info

Keith Canvas

Zondag 12 april - Loodscafé - 17 uur

Keith Canvas is de fluwelen dekmantel van Bart Mertens (°1978), piano based singer-songwriter en jazzmuzikant  met een voorliefde voor popmuziek.Met zijn debuutalbum ‘Beyond The Frame’ (2015) breekt hij door bij pers en publiek, dat zijn ‘vocale jazz met een moderne twist‘ op ingetogen gejuich onthaalt.  In recensies vallen vergelijkingen met Jamie Cullum, Billy Joel en Harry Connick Jr. en de dromerige, autobiografische songs worden opgepikt door verschillende Belgische radiostations.

Meer info

Rudolf Hecke & Karen Boelaerts: The Sixties

Donderdag 12 maart - De Loods - 20.30 uur - Deuren 20.00 uur
Kassa €10 - Knoetleden Gratis

 

Muzikale lezing. Rudolf Hecke  leest voor uit zijn recentste boek - 'The Sixties' - en samen met zangeres Karen Boelaerts brengt hij de jaren zestig ook muzikaal tot leven.

Meer info

Hagelandse Academie voor Muziek en Woord
Maandag 16, dinsdag 17 & woensdag 18 maart - De Loods - Vanaf 19.00 uur
Toegang Gratis

 

Op 16, 17 en 18 maart geven de ensembles van afdeling jazz-pop-rock van de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord weer het beste van zichzelf! Ze verwelkomen u op maar liefst drie opeenvolgende avonden met muziek voor en door alle leeftijden, in diverse stijlen en bezettingen. Laat u verrassen door dit caleidoscopisch meergangenmenu van improvisaties en arrangementen en dompel u zelf onder in het muzikaal relaas, met of zonder uw eigen instrument, want er worden tussendoor en aan het einde ook open jams voorzien!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!