Kathryn Claire Trio

 

Woensdag 30 oktober
Loodscafé

Aanvang 20.00 uur - Deuren 19.30 uur

Toegang Gratis (Vrije Gift)

Kathryn Claire Trio

Kathryn Claire groeide op tussen de bergen, bossen en rivieren van de Amerikaanse westkust. Maar haar roots liggen in Nederland. Bijna 80 jaar geleden stapte haar opa Jan Muller op de boot naar Amerika, met zijn viool en een koffer vol kleren. Kathryn leerde muziek maken op haar opa's Nederlandse viool en schreef al gauw haar eigen liedjes, eerst op de viool, later ook op akoestische gitaar. Die viool staat tegenwoordig nog steeds centraal in haar muziek, samen met haar glasheldere stem.

 

Kathryn Claire combineert invloeden uit haar klassieke achtergrond en haar rijke ervaring in traditionele folkmuziek en heeft zo een heel eigen geluid ontwikkeld: harmonische indie-folk. Eerlijke, poëtische teksten en bevlogen vioolpartijen waar de muzikaliteit vanaf spat. Samen met bassist Allen Hunter en violist Sid Ditson speelt Kathryn geweldige eigen nummers en vioolcomposities.

Bassist Allen Hunter speelt al 20 jaar met songwriters en bands uit de omgeving van zijn woonplaats Portland. De laatste 10 jaar tourt hij internationaal met de rockband Eels waarmee hij onder meer op Rock Werchter en in Paradiso stond.

Sid Ditson is een violist die graag verschillende stijlen onderzoekt en mixt. De verscheidenheid die Sid op het podium en in de studio brengt, is uniek. Van klassiek, indie, bluegrass tot Keltisch, Sid brengt het met diepte en expressie. Muziekmaken zit Sid zo in het bloed dat het speelplezier er van alle kanten af straalt.

 

Het trio van Kathryn Claire, Allen Hunter en Sid Ditson brengt een heel eigen stijl van poëtische teksten en gepassioneerde vioolpartijen waarbij genres naadloos in elkaar overgaan.

 

Line-up

 

    Kathryn Claire - Zang, viool, gitaar
    Allen Hunter - Bass

    Sid Ditson - Viool

 

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!