Boogie Beasts - Scotch, no soda! -

Chilly Willy

 

Vrijdag 27 januari

De Loods

20.30 uur - Deuren 20.00 uur
Vvk €8 - Kassa €10 - Knoetleden* Gratis

Kaarten zijn ook te koop in de Knoet.

Timing

20.00 uur - Deuren

20.30 uur - Chilly Willy

21.30 uur - Scotch, no soda!

22.45 uur - Boogie Beasts

* Lidmaatschap van Knoet Vzw geeft recht op gratis toegang tot alle concerten die we zelf organiseren. Lidmaatschap kost €35 per jaar (€50 voor koppels). Inschrijvingsformulieren zijn beschikbaar in De Knoet.

Boogie Beasts - Scotch, no soda! - Chilly Willy

Een onvervalste bluesavond staat op de agenda in de Loods op vrijdagavond 27 januari met drie bands die alle hun sporen reeds lang verdiend hebben op binnen- en buitenlandse podia. Openen doet Chilly Willy, dan is het de beurt aan Scotch, no soda en afsluiten doen de Boogie Beasts.

 

 

Boogie Beasts

 

Dirty beats, hypnotiserende slide, huilende mondharmonica en lekker veel fuzz. Dat kan je

verwachten van deze vierkoppige band uit Luik en Belgisch-Limburg. De oprichtende leden van de psychedelische groep Voodoo Boogie en het geflipte garageduo The Goon Mat & Lord Benardo hebben elkaar duidelijk gevonden in deze groezelige geluidsexplosie.

Boogie Beasts vertolken hun liefde voor elektrische delta-blues op geheel eigenzinnige wijze en dat klinkt ongeveer als: The Black Keys die in de vroege uurtjes van een of ander illegaal feestje aan het jammen slaan met John Lee Hooker, ... of Morphine op een psychedelische trip met Little Walter, ... of RL Burnside tijdens een juke joint-gig begeleid door de vroege Stones. Met aanstekelijke energie zetten deze vier heren een uiterst smerige doch onweerstaanbare sound neer.

 

Line-up: Jan Jaspers - Gitaar, Zang; Mathias Dalle - Gitaar, Zang; Fabian Bennardo - Mondharmonica; Gert Servaes - Drums

www.boogiebeasts.com

 

 

Scotch, no soda!

 

Ilias Scotch is een van de meest getalenteerde zanger-pianisten van het moment. Zijn roots liggen diep in de blues en boogiewoogie piano. Niets is zo kenmerkend echter, als zijn open mind en brede smaak als het gaat over goede muziek. Zijn band Scotch, no soda! brengt een interessante mix van eigen nummers en eigenwijze interpretaties.

Blues, rock 'n' roll & party music is wat ze beloven en dat is ook exact wat ze brengen. In hun muziek zit kennis van zaken en liefde voor de Amerikaanse popmuziek sinds het begin van de vorige eeuw. Daarnaast zorgen gedeelde passie voor muziek, brede smaak en een doorgedreven toewijding aan sound voor lekker gebalde hedendaagse live-muziek.

Invloeden variëren van Skip James, Memphis Slim en Hound Dog Taylor over Louis Armstrong, Mose Allison en Jimmy Liggins tot zo breed als Bob Dylan, Stevie Wonder en Tom Waits.

Deze band komt wel eens onverwacht uit de hoek maar je mag je altijd verwachten aan enthousiast gebrachte, dansbare, strakke live-muziek met een lekkere vintage bluesy sound.

 

Line-up: Ilias Scotch - Zang, piano, orgel; Kurt De Bruyn - Gitaar; Micha Teller - Bas; Koen Van Peteghem - Drums

www.scotchnosoda.com

 

 

Chilly Willy

 

Chilly Willy is een zeskoppige Belgische bluesband die in 2017 zijn 25-jarig jubileum mag vieren. Sinds 1992 draaien ze mee in het wereldje met optredens in binnen- en buitenland:  Gevarenwinkel Blues & Roots Festival, Swing Wespelaar, Hookrock Diepenbeek, More Blues Festival Zottegem, Rock & Blues Festival Acosse, Nuit du Blues Festival Charleroi, Goezot Turnhout,  Blues Passions Cognac (F), Beauvais Blues Autour du Zinc (F), Blues Rallye (Lux), Muddy Lives Festival (D), Welons Rock & Blues Festival (NL), Zoetermeer Blues (NL), Rosblues Rosmalen (NL) zijn een paar voorbeelden waar ze in het verleden reeds het genoegen hadden om te spelen. Maar ook in de vele clubs en cafés voelen zij zich thuis en zijn ze graag geziene gasten.

Chilly Willy is vooral een live band die je moet ‘meemaken’ en ‘beleven’. Denk daarbij in termen van bloed, (vooral) zweet, tranen (zowel van vreugde als van ontroering) en ambiance. Chilly Willy speelt écht voor het publiek, en windt daar zeker geen doekjes om. Voor hen is de blues als een virus, en éénmaal besmet raak je het nooit meer kwijt. Doorheen de jaren veranderde de bezetting van de band wel eens maar hun instelling bleven ze trouw: het publiek een aangename en onvergetelijke avond bezorgen. ‘Old Skool’ blues met een rauw randje zonder afbreuk te doen en met respect voor de oude meesters.

 

Line-up: Huibbe - Zang; Walter ‘Vibemachine’ Cuyvers - Drums; Wim Vandemeulebroeke - Bas; Rudy ‘Mr White’ Eens - Mondharmonica; Alain ‘AC’ Counye - Gitaar; Andy Aerts: gitaar

www.chillywilly.be

 

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!