Free Podium

 

Zondag 5 Juli

Knoet

Vanaf 15 uur

Toegang Gratis

Free Podium

Zondag 5 juli gaat op het Knoetterras de negende editie van het Free Podium (muziek) door. De eerste acht bands die zich inschrijven krijgen gelegenheid tot spelen. Ze spelen een set van 30 tot 45 minuten met als voorwaarde dat minstens de helft van de gebrachte nummers eigen werk is. Aan het Free Podium is ook een wedstrijd verbonden. De jury beraadslaagt na afloop en duidt twee groepen aan die later op het seizoen (2015-2016) nog eens terugkomen voor een optreden in De Loods.

 

Het drumstel dien je zelf mee te brengen, wij zorgen voor de PA en drankbonnen en een portie friet voor de muzikanten.

 

Inschrijven doe je via e-mail aan ben.jaspaert@knoet.be - stuur ook een korte bio mee.

De volgorde wordt bekendgemaakt als de inschrijvingen volzet zijn.

 

Update:

De inschrijvingen zijn afgesloten, we hebben uiteindelijk afgeklokt op negen muzikanten/bands. Door het afzeggen van Oakwood, oorspronkelijk op het programma om 20 uur, schuiven alle voorgaande bands een uurtje op.

 

 

Programma

 

15.00 uur   Eric D, The Blues Experience

Eric D. is een erfgenaam van de early folk-blues, de bebop van Charlie Parker, de Rolling Stones en The Beatles. Akoestisch, en soms electrisch! De zanger en de eerste gitarist van de Rolling Stones zijn familie van hem ...

 

16.00 uur   Pia, Jolien & Layla

Drie verpleegkundestudenten vonden mekaar door ooit op school samen een nummer te spelen tijdens een misviering (‘Shake Up Christmas’ van Train). Het idee om hieruit een meerstemmige band te ontwikkelen staat nog in de beginfase, maar het lijkt hen wel leuk om al eens iets te tonen aan Aarschot city.

 

17.00 uur   A Vow to Defend

Een drummer die enkel naar klassiek luistert, een gitarist die is blijven hangen bij nineties’ alternatieve rock, een vader en zoon die gek zijn van punk en hardcore en dan nog twee haantjes: één met een metalen hoofd en één met een Jim Morrison-complex. Dat is A Vow To Defend. Of ook gewoon een paar oude schoolgenoten gemengd met wat nieuwe collega’s en een boze tienerzoon. En ze spelen gewoon wat we zelf leuk vinden.

Christof Herrebaut (zang), Anders Herrebaut (zang), Peter Collyns (drum), Jan De Boom (gitaar), Kevin Roelants (bas) Sebastien Duret (zang).

 

18.00 uur   Anna & Maske-Rade

Anna Dutoit is een jonge getalenteerde zangeres, haar repertoire omvat o.a. Adele, Bruno Mars en Sam Smith, maar haar hart ligt bij de oudere grunge bands als Nirvana, The Strokes en Arctic Monkeys. Maske-Rade zoog zoveel mogelijk muziek in zich op tijdens haar driejarig verblijf in Parijs, om die vervolgens te transformeren en live te brengen in Brusselse muziekcafés. Ze tovert de hemelse stemmen van Joni Mitchell, Yael Naim en andere folkgodinnen te voorschijn, ...

 

19.00 uur   Stane

Stane brengt poëtische teksten met een breekbare maar krachtige stem op een galmend gitaarspel. Het geheel klinkt als de jonge Buckley met prins T’Hoofts teksten, terwijl Spooky Black zich aan slowcore waagt.

beta.vi.be/stane - www.facebook.com/stanemusic

 

20.00 uur   Yuri

Yuri is een muzikant die reeds vijftien jaar actief gitaar speelt en zingt. Hij speelde in een rits van coverbandjes waarin hij zich verder ontwikkelde. Momenteel studeert hij aan het conservatorium, met als doel van musiceren ook zijn beroep te maken. Hij profileert zich als singer-songwriter en dit in het Vlaams.

beta.vi.be/yuri

 

21.00 uur   Corda

Corda is een startende jazzband die eigen interpretaties brengt van standards als Little sunflower (Freddy Hubard), Corcovado (Tom Jobim), Just Friends (John Klenner), ...

Hans Theys (drums), Jan Vermeulen (bas), Jef Peys (piano), Janny Sgouros (gitaar), Katrin Serneels (zang).

 

22.00 uur   Kräkers

Kräkers zijn vier prille 40-ers die zich specialiseren in een Nederlandstalig repertoire. Klassiekers uit de tijd van onze ouders, maar ook uit onze jeugd. Kleinkunst, Nederlandstalige pop, kortom: ‘verstaanbaar werk’ van oa Louis Neefs, Johan Verminnen, Doe Maar, Raymond, ... De songs blijven te allen tijde herken- en meezingbaar, maar worden afgekruid met meer gitaar en punch!

Vark (gitaar en lead vocal), Scalle (gitaar en backing vocal), Andreas basgitaar en backing vocal), Warremaribo (drums) zorgen voor een avond Nederlandstalige meezing rock&roll!

 

 

 

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!