The Blue Chevys

The Misery Mountain Boys

Dc Snakebuster

 

Woensdag 24 mei

De Loods
20.30 uur - Deuren 20 uur

Vvk €8 - Kassa €10 - Knoetleden* gratis

Kaarten zijn ook te koop in De Knoet.

Timing

20.00 uur - Deuren

20.30 uur - Dc Snakebuster

21.30 uur - The Misery Mountain Boys

22.45 uur - The Blue Chevys

* Lidmaatschap van Knoet Vzw geeft recht op gratis toegang tot alle concerten die we zelf organiseren. Lidmaatschap kost €35 per jaar (€50 voor koppels). Inschrijvingsformulieren zijn beschikbaar in De Knoet.

The Blue Chevys

The Misery Mountain Boys | Dc Snakebuster

The Blue Chevys

 

Vier wilde tieners op de Don Bosco school in Haacht delen een voorliefde voor vintage rhythm 'n' blues, rockabilly en oldskool rock'n'roll, halen eind jaren tachtig de brylcream boven en maken als volleerde James Deans de podia van Haacht en omstreken onveilig. Naam van de band: The Blue Chevys. Op de setlist: eigen nummers, nummers van hun muzikale helden van de jaren tachtig en songs van hun jaren '50 idolen als Jimmy Reed en Little Walter, in een nieuw jasje gestoken. Hoewel alom gerespecteerd, duurt het toch tot 2003 voor de band bij een groot rhythm 'n' blues minnend publiek doorbrak met het debuutalbum 'Motel Birdcage'.

Later ondergaan The Blue Chevys indierock-, soul- en andere invloeden tot ze in 2006 beseften dat de vlag de rock'n'roll lading niet meer dekte, en ze verdergingen als PopLawSky.

In de zomer van 2014 rijpt het plan om de blauwe bolides opnieuw van stal te halen. De band knoopt opnieuw aan met zijn muzikale verleden. In 2015 komt een nieuwe single en de nieuwe Ep 'Turn It Back'. Daarmee is de terugkeer van The Blue Chevys een feit. En dus kunnen we ons verheugen in een blij weerzien met The Blue Chevys en hun rock'n'roll roots uit de jaren vijftig.

 

Kris Bries - Vocals & Harp; Frederic Martello - Lead Guitar & Backing Vocals; Philippe Martello - Percussion; Jan Ursi - Piano & Organ; Jean-Luc Cremens  - Bass Guitar;

Sven Smekens - Rhythm Guitar

 

 

The Misery Mountain Boys

 

De wortels van The Misery Mountain Boys liggen aan de oevers van de machtige Peace River in Northern Alberta (Ca), waar gitarist Steven Gevenich en mandolinespeler Dom Golec opgroeiden en samen muziek maakten. Kort nadat beiden verhuisden naar Edmonton in 2011 werden ze vervoegd door Lindsay Bueckert op contrabas, Sam Toms op clarinet en percussionist Eric Redekopp. Daarmee was de meteen ook de line-up van de band een feit.

Na uitstapjes in de werelden van bluegrass, swing en gypsy jazz, zijn The Misery Mountain Boys uiteindelijk beland bij hun eigen unieke akoestische rootsmuziek. Met traditionele instrumenten leveren zij creatieve hoogstandjes af. Hun muziek is uptempo en energiek, en steeds dansbaar. Invloeden laten zij noteren van onder andere David Grisman, Django Reinhardt, Pokey Lafarge, Hank Williams, ...

 

Steven Gevenich - Guitar; Dom Golec - Mandoline; Lindsay Bueckert - Upright Bass; Som Toms - Clarinet; Eric Redekopp - Percussion

 

 

DC Snakebuster

 

Dc Snakebuster is een jaar geleden op straat blues en rock'n'roots beginnen spelen. Het project is een half jaar geleden uitgegroeid tot een one-man-band, met een steviger sound om ook binnen te kunnen optreden. Met dreunende drums, pompende gitaargrooves en een scheurende mondharmonica eert Dc Snakebuster zijn grote blueshelden.
Dc Snakebuster staat voor fun ... en boogie grooves.

 

Dc Snakebuster - One-Man-Band

 

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!